SESIUNE DE INFORMARE CU PRIVIRE LA TRAFICUL DE ORGANE

SESIUNE DE INFORMARE CU PRIVIRE LA TRAFICUL DE ORGANE

Centrul Cultural “Ion Vinea” a găzduit astăzi, 27 noiembrie, o sesiune de informare cu privire la pericolele traficului de organe, al doilea flagel mondial după traficul de droguri.

Acțiunea a fost organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Giurgiu de către DAFOH (Doctori Împotriva Recoltării Forțate de Organe), o organizație globală fondată de medici din diverse specialități care recunosc necesitatea stopării practicilor ilegale de prelevare a organelor și care promovează etica în medicină.

În cadrul acțiunii de astăzi, DAFOH a fost reprezentată de către Gina Sturdza, directorul Societății Independente Române pentru Drepturile Omului, alături de consilier juridic Ana Mădălina Crăciun, care lucrează în prezent la adaptarea legislației în domeniul transplanturilor și a traficului de organe.

Publicul prezent format în mare parte din elevi de liceu a putut afla cât de răspândită este această problemă la nivel mondial dar și în România, cum se face trafic de organe în România, aspecte privind legislația în domeniu, dar și cum pot evita să devină victime ale acestei infracțiuni. De asemenea, au putut urmări filmul documentar “Genocidul medical: Crime în masă ascunse în industria transplantului de organe din China”. Documentarul poate fi accesat la următorul link: https://vimeo.com/234278453.

Ultima modificare: 27.11.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul PRIMĂRIA GIURGIU VĂ INVITĂ LA O SESIUNE DE INFORMARE CU PRIVIRE LA TRAFICUL DE ORGANE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.